Muraturi asortate

de Dana_Retetegg in Muraturi, 11 Noi 2012 | 4798 vizualizari

 

Muraturi - in stilul meu cu tot ce-mi place mie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (2 kg),
  • 1 varza (1 kg),
  • 1/2 kg morcovi,
  • 1 sfecla rosie,
  • frunze si tije de telina,
  • 1 lingura si jumatate de sare grunjoasa la fiecare litru de apa,
  • cateva bete din lemn (eu am avut bete de frigarui)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Am spalat bine legumele, am decojit morcovii si sfecla si le-am taiat in bucati mai mici sa incapa cat mai bine in borcan.  

Pe fundul borcanului am pus tijele de la telina si am pastrat frunzele.  

Peste telina am pus conopida, varza, morcovii si sfecla. Am incercat sa le asez cat mai bine in borcan sa nu ramana mult spatiu intre legume.  

Intre fiecare strat de legume am pus frunze de telina. La fel si deasupra am pus cateva frunze de telina.  

Pentru ca legumele sa nu se ridice deasupra nivelului apei, am pus deasupra si cateva bete pentru frigarui.  

Eu am folosit 3 l de apa, in care am pus 4 linguri si jumatate de sare grunjoasa. Am dizolvat sarea in apa (apa rece nu calda) si apoi am turnat amestecul peste muraturi pana aproape de capac.  

Peste 2-3 zile apa incepe sa scada. Daca scade mai mult, astfel incat sa ramana legumele fara lichid deasupra, mai facem putin amestec de apa si sare, apoi il punem in borcan si completam.  

In functie de locul de depozitare (mai cald, mai rece) legumele se mureaza mai repede sau mai lent. Daca va e pofta mare le grabiti putin in primele zile si le tineti in bucatarie.  

Sunt delicioase, cu o culoare usor rozalie de la sfecla ... nu se inmoaie si se pot depozita la loc racoros mult timp.  

Se pot pune tot felul de legume si fructe, in functie de preferinte: gogonele, ardei, castraveti, gutui, mere, struguri, pepenasi, catei de usturoi. Alegerea va apartine, iar modul de murare este la fel :)

 

Pofta buna si spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza, in saramura